Край на сагата: Барселона обявява трансфера на Неймар

снимка: БТА

Перлата на бразилския футбол Неймар практически вече е футболист на Барселона. Липсва единствено официалното потвърждение за това, но подобно се очаква до месец, съобщава бразилският ежедневник Estado de S.Paulo.

 

Медията информира, че сделката между Барселона и Сантос е завършена, като трансферът на техничаря ще бъде обявен между 20 май и първата седмица на месец юни.

 

Сумата по сделката също няма да бъде толкова сериозна, колкото се очакваше. Бразилската преса посочва, че трансферът на Неймар ще бъде завършен за около 27 милиона евро, въпреки някои очаквания, че тя може да бъде двойно по-висока.

 

Причините за това са две. Първата е изтичащият контракт на Неймар със Сантос. Настоящата сделка на "кариоката" е до лятото на 2014 година, което съвсем естествено понижава цената му според реалностите на пазара.


Втората причина е желанието на самия Неймар да играе само и единствено за Барселона. В последните дни големият съперник на каталунците Реал Мадрид бе готов да се включи в битката за бразилеца, като се споменаваха и бомбастични суми от порядъка на 100 милиона евро, които могат да бъдат инвестирани за покупката му.

 

Бразилският национал обаче е непреклонен, че ще играе единствено и само за Барса, което и в случая спомага за понижаването на цената му. Подобен бе случаят и със Сеск Фабрегас преди две години, когато халфът нямаше никакво да намерение да изслушва офертите на други клубове.

 

Така трансферът на Неймар почти сигурно ще бъде обявен до един месец и преди старта на турнира за Купата на конфедерациите. Нищо чудно звездата на Сантос да се окаже първо ново попълнение на Барселона за това лято.