Сълзи, шок и аплодисменти - как сър Алекс обяви решението си да се оттегли

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не е успял да сдържи сълзите си, докато е обявявал днес напускането си пред футболистите и щаба на "червените дяволи", разкрива Goal.com.


Тази сутрин официалният сайт на Юнайтед потвърди, че митичният шотландец ще сложи край на знаменитата си ера на "Олд Трафорд", напускайки поста си след края на този сезон.


Сър Алекс не обяви решението си лично пред журналистите, но го стори пред футболистите в клубната база в Карингтън. Съобщава се, че шотландецът е пристигнал в базата в 6.50 часа тази сутрин, изчаквайки търпеливо пристигането на всички играчи и хора от спортно-техническия си щаб.


Когато всички вече са били на линия, сър Алекс е изнесъл 8-минутна реч, по време на която ги е уведомил за шокиращото решение. Реакцията на играчите не е била изненадваща. Всички до един са запазили пълно мълчание, вероятно не можейки да повярват, че Фъргюсън действително ще отстъпи поста.


Източници от Карингтън посочват, че някои от футболистите не са успели да сдържат емоциите си, докато атмосферата е била описана като "замислена" и "мрачна".


Към 9.20 часа, когато новините вече бяха публикувани на официалния уебсайт на Манчестър Юнайтед, сър Алекс се е насочил към основната трапезария на базата. Там той се е сбогувал с целия щаб, като се започне от жените, отговарящи за приготвянето на чая, стигайки се и до треньорите.


Най-трудно на сър Алекс е станало тогава, когато той е трябвало да обяви, че някои хора вероятно ще загубят работата си с неговото оттегляне. В този момент шотландецът е станал крайно емоционален, а 10-минутната му реч е била придружена и от сълзи в очите му.


След края на изявлението си, Алекс Фъргюсън е получил овации от целия щаб в Карингтън, като всички са станали на крака в чест на легендарния шотландец.

 

Мотивите си да напусне сър Алекс сподели в изявлението си на официалния сайт на Манчестър Юнайтед, като не пропусна да благодари на всички, които са го подкрепяли през годините.