"Крусибъл" зове: Ракетата среща Тръмп в мечтан полуфинал

галерия:

снимка: БТА

Рони О'Съливан се нуждаеше само от около четвърт час, за да си узакони място на полуфиналите на Световното първенство по снукър.

 

Зрителите в театър „Крусибъл" тъкмо си бяха поели дъх след фантастичната кулминация на сблъсъка между Джъд Тръмп и Шон Мърфи, когато трябваше да аплодират с всички сили завръщането на Ракетата за вечерната сесия.

 

Стюарт Бингам бе изправен пред невъзможна мисия още с излизането си на масата, защото изставаше вече с 4:12 в резултата.

 

След около 15 минути неособено качествена продукция и от двамата всичко приключи очаквано в полза на действащия световен шампион.

 

Зрителите в „Крусибъл" и милионите фенове на снукъра вече потриват ръце в очакване на мечтания от всички полуфинал - Рони О'Съливан срещу Джъд Тръмп.

 

Овациите са за Ракетата и чудовищно дорбата му форма, въпреки изиграването само на 1 мач във формат 4 от 7 преди началото на Световното първенство.


Сега обаче той среща най-сериозното си изпитание в Шефилд, защото в 11-те мача помежду им Тръмп има предимство от 6:5 победи.

 

Асото подчини Ракетата и в двата им мача в най-важните ранкинг турнири - през 2011-та в Шампионата на Обединеното кралство след 6:5 и в Мастърс през 2012-та след 6:2.

 

Именно тогава двамата се изправиха един срещу друг за последно, а сега ще имат възможност да украсят съперничеството си в мач с най-висок залог до момента - полуфинал на Световното първенство.

 

Стюарт Бингам обаче също заслужава адмирации за цялостното си представяне през сезона и заслуженото утвърждаване в елита на ранглистата - топ 16.

 

Бингам спечели два турнира от сериите РТС в Азия и взе короната в най-атрактивното не-ранкинг състезание - Висшата лига, чиято титла по принцип бе запазена именно за Ракетата.

 

Бингам започна сезона силно и игра финал още в първия ранкинг турнир - Уши Класик, където отстъпи с 4:10 на Рики Уолдън, който е на крачка от класиране на полуфинал на Световното първенство, след като влезе във вечерната сесия срещу Майкъл Уайт при резултат 10:6.

 

В Шампионата на Обединеното кралство Бингам стигна до четвъртфиналите, където бе елиминиран от Али Картърс с 4:6, а в Мастърс имаше злополучието да се изправи срещу Марк Селби още в първия кръг. Той обаче отпадна достойно след 5:6 срещу бъдещия шампион.

 

Бингам не можа да се противопостави на Стивън Магуайър във финала на Откритото първенство на Уелс (8:9), като му отстъпи с 1:5 и в Откритото първество на Китай на фаза четвъртфинал.

 

 

На Световното Бингам ще бъде запомнен и с отличната победа с 13:10 срещу палача на Джон Хигинс - Марк Дейвис.

 

Бингам влезе за първи път в „Крусибъл" тази година като номер 8 в световната ранглиста, но почти сигурно ще започне следващия сезон като номер 6.


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.