ВИДЕО: Вратарят на Пирин (Гоце Делчев) втрещи света

снимка: Булфото

Вратарят на Пирин (Гоце Делчев) Абди Абдиков успя не само да отврати старши треньора си и да накара цяла България да се диви на странната му постъпка, но също така се превърна в обект на подигравки на много чужди страни.

 

Както е известно, Абдиков удари шамар на своя съотборник Атанас Фиданин по време на гостуването на Черно море във Варна.

 

И то го удари по такъв явен и свиреп начин, че съдията Димитър Андреев се видя принуден да му покаже директен червен картон.

 

Така логично Черно море се възползва от този изумителен великденски подарък и спечели срещу неврокопчани с 5:1.

 

Старши треньорът на Пирин Тенчо Тенев бе толкова потресен и отчаян от безотговорната постъпка на Абдиков, че след края на мача не му се говореше.

 

„За първи път виждам такова нещо в кариерата си. Не мога да го обясня, оттам нататък изобщо вече не следях мача", заяви съкрушеният Тенев.

 

Съвсем нормално световните агенции отразиха подобаващо глупавата постъпка на Абдиков, като на някои места дори хиперболизираха действията му и информираха, че вратарят бил нокаутирал съотборник.

 

Сръбският „Курир", Хърватската национална телевизия, турският „Компас", авторитетното френско издание „Екип" отразиха подобаващо комичната ситуация.

 

Базираният в Африка информационен сайт SuperSport също написа специална статия по този случай, но обърка снимката на Абдиков с тази на настоящия вратар на Литекс - Илко Пиргов.

 

Дори в Индонезия, където социалните мрежи са изключително развити и усвоени от населението, новината за уникалната случка от родните терени беше разбрана и коментирана.


Харесайте Sporta.bg във Facebook, за да следите всичко най-актуално в света на спорта и живота на спортистите