Ръководството на Ливърпул реши да остави Суарес в тима

снимка: БТА

Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Айри потвърди, че нападателят Луис Суарес няма да бъде продаван, въпреки безобразната му постъпка в мача срещу Челси (2:2) в неделя, когато захапа за ръката Бранислав Иванович.

 

Както е известно, уругваецът беше санкциониран финансово от ръководството на „червените" за неспортсменската си проява, а по-късно призова глобата му да бъде дарена на семействата на жертвите от „Хилзбъро".

 

Въпреки грандиозния скандал, който предизвика, Суарес няма да бъде продаван на всяка цена през лятото.

 

„Случката ще рефлектира върху бъдещето му до толкова, че ще трябва да поработим върху дисциплината му, но Луис е много важен за клуба," каза Айри пред официалния сайт на мърсисайдци.

 

„Както много пъти повторихме, той подписа нов 4-годишен договор миналото лято и с удоволствие бихме го изпълнили."

 

„Той е фантастичен играч, топреализатор и всичко, което бихме искали от един нападател, така че няма промяна в това. Важното е как да го върнем в правия път, а това е отговорност най-вече на Брендън Роджърс, който трябва да работи с него относно тази черта на характера му."

 

След неделния мач с Челси, мениджърът на Ливърпул заяви, че ще трябва да обсъдят със собствениците на клуба от Fenway Sports Group (FNG) какви мерки ще бъдат взети след инцидента. Айри потвърди, че такива разговори са водени и решенията са одобрени от шефовете.

 

„За всеки подобен инцидент и за всичко съществено в клуба водим диалог със собствениците," добави директорът. „Говорих с тях снощи и те останаха доволни от начина, по който се справяме със ситуацията."


„Мисля, че най-важното нещо е, че действахме бързо вчера. Луис се извини за постъпката си и говорихме както вчера вечерта, така и днес сутринта."


Айри обаче разясни, че случаят няма да бъде изчерпан само с напътствия от страна на Роджърс, който е доста близък с уругваеца и играчът ще трябва доста да поработи върху проблемната си дисциплина.


„Взехме мерки и глобихме Луис за действията му. Аз и Брендън говорихме с него и мениджърът ще се заеме здраво с поведението му на терена," допълни Айри.


Сега от ръководството на Ливърпул ще са в очакване на становището на ФА по случая, както и на наказанието, което Суарес ще получи за налудничевата си проява.

 

Припоняме Ви, че през 2010 г. уругваецът, който тогава играеше за Аякс, беше наказан за 7 срещи лишаване от състезателни права, след като ухапа по врата играч на ПСВ Айндховен.