БФС наказа Михелич за 2 мача, Бранеков и Том – за 1

снимка: levski.bg

Дисциплинарната комисия към БФС разгледа днес жалбите на Левски и Локомотив (София) относно показаните 3 червени картона в мача от 22-ия кръг на NEWS7 футболно първенство, спечелен от „сините" с 2:1.

 

Двубоят беше белязан от изключително спорно съдийство а главният рефер Стефан Сапсов, който беше изваден от СК от професионалния футбол, след като изгони един играч на домакините и двама от гостите по време на шампионатния сблъсък на „Герена".

 

След заседанието на ДК стана ясно, че най-тежка е санкцията на Рене Михелич от Левски, който е наказан за 2 мача и глоба в размер на 800лв. По този начин словенецът ще пропусне ключовото гостуване на „сините" в Ловеч утре. Двамата изгонени от състава на Локо (Сф) - Александър Бранеков и Том - горят за 1 среща и ще трябва да платят по 300лв.

 

Комисията глоби и домакина на двубоя - Левски - за използване на непозволени пиротехнически средства. Санкцията е в размер на 3000лв.

 

Както е известно, преди два дни Бранеков беше наказан с лишаване от състезателни права за 1 среща заради скандални изказвания пред медиите веднага след мача.

 

Ето и всички санкции, които наложи Дисциплинарната комисия към БФС на днешното си заседание:

 

ПО ДОКЛАД:


За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва  ПФК"Левски" с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

 

Във връзка с жалбите на ПФК"Локомотив-София" и ПФК"Левски", относно показани червени картони по време на срещата ПФК"Левски" - ПФК"Локомотив-София" от 22-ри кръг на „А" ФГ и с оглед на полученото от СК към БФС Експертно становище за показаните на Рене Михелич, Евертон Фернандо Джилиои Александър Георгиев Бранеков наказателни картони, ДК налага следните наказания:
 
 
22-ри кръг "А" група
 
 
С лишаване от състезателни права:

 

Рене Михелич - Левски (София) - 2 мача и глоба от 800лв

 

Евертон Джилио - Том - Локомотив (София) - 1 мач и 300лв


Александър Бранеков - Локомотив (София) - 1 мач и 300лв