Уебър ще довърши сезона в Ред Бул, въпреки скандала в Малайзия

снимка: БТА

Марк Уебър ще остане пилот на световните шампиони от Ред Бул Рейсинг, но не пожела да коментира какво вещае бъдещето му след края на настоящия сезон, който започна едва преди няколко седмици.

 

Всички в екипа изглеждаше наред, докато в последното състезание Фетел не взе решение да пренебрегне отборните заповеди и постави под риск двойната победа на Ред Бул, атакувайки яростно Уебър за първата позиция. В крайна сметка, австралиецът отстъпи, за да не се стигне до катастрофа, но последваха нажежаване на обстановката в отбора и слухове, че Марк може и да си тръгне.

 

"Готов съм да довърша сезона с Ред Бул - много хора поставяха това под въпрос, но това не е нещо, което съм обмислял. Не имало вариант да пропусна състезанието в Китай - може би в Малайзия можех да пропусна пресконференцията, но да пропусна каквото и да е било тук не беше опция", сподели днес Уебър.

 

"Винаги съм подписвал година за година, така че когато дойде лятото, тогава ще разговарям с Дитрих за моето бъдеще. Все пак са минали само три състезания и никога не съм взимал решенията си на този етап от сезона.

 

"Въпреки че в момента това е главната тема, не виждам защо трябва да правя каквито и да е промени и да взимам решение за бъдещето си в този момент.

 

"Отношенията в момента са обтегнати, но това не е за първи път. Екипът не направи нищо грешно в състезанието, а напротив - опита се да направи всичко по силите си за първи път от много време. Беше много странна ситуация.

 

"Това може и да се случи пак, но може и да не се повтори. Ще видим какво ще стане в следващите състезания. Аз искам да направя силна кампания и да спечеля няколко състезания. Това е", сподели още Уебър.