Челси надигра Манчестър Юнайтед и се класира на полуфинал за ФА Къп

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Челси постигна много трудна победа с 1:0 над тима на Манчестър Юнайтед в ¼ финална среща от турнира на Футболната Асоциация.

 

По този начин „сините" се класираха за ½ финалите на ФА Къп, където ще се изправят срещу Манчестър Сити след две седмици.

 

Срещата бе равностойна, но домакините от Челси бяха по-опасни. Единственият гол падна в 50-та минута на мача след чудесно отиграване на Демба Ба.

 

Първата среща между Юнайтед и Челси завърши 2:2 на „Олд Трафорд" преди три седмици и двата отбора трябваше да преиграят сблъсъка. Футболната асоциация реши, че тази среща ще се играе в понеделник следобед след като Челси и Юнайтед играха в събота мачове от първенството. „Сините" от Лондон дори имат и мач в четвъртък от Лига Европа.

 

Затова двамата треньора бяха направили много смени. Рафа Бенитес направи цели шест промени от уикенда, когато „сините" загубиха от Саутхямптън. Торес, Лампард и Тери останаха в резервите.

 

Сър Алекс пък излезе с Чичарито и Дани Уелбек като пренебрегна Рууни извън групата за мача. Робин ван Перси бе на резервната скамейка. Шотландецът пусна Валенсия като десен бек, а Фил Джоунс заигра е центъра на терена

 

Срещата започна много спокойно и двата отбора, като че ли не си даваха много зор. Първата сериозна възможност дойде чак в 30-та минута. Еден Азар с много бърза атака през центъра стигна до наказателното поле и подаде на нахлувашия Демба Ба, който веднага шутира, но Де Хея се справи.

 

Юнайтед отвърна с опасен изстрел на Луиш Нани. В края на първото полувреме Ернанес стреля много силно и Петър Чех успя да избие с крака.

 

Само пет минути след подновяването на играта Челси нанесе своя удар. Хуан Мата през центъра намери с прехвърлящ пас Демба Ба в наказателното поле. Сенегалецът директно изстреля топката към вратата с много трудно отиграване от въздуха и препарира вратаря Де Хея за 1:0.

 

Страхотното изпълнение на Демба Ба в 50-та минута

 

Юнайтед опита да се дръпне в предни позиции и да търси изравнителен гол. В 60-та минута Чех спаси своя отбор. Дани Уелбек центрира много опасно в наказателното поле, където Чичарито бе оставен непокрит. Мексиканецът стреля много опасно с глава от движение, но Чех успя да избие топката.

 

В 67-та минута Азар пропусна да реши всичко в мача. Майкъл Карик загуби една топка в центъра на терена, която попадна в Азар, който между двамата защитници се освободи да стреля, но не уцели вратата.

 

Сър Алекс направи междувременно две смени в търсене на нещо позитивно в играта на „червените дяволи". На терена се появиха Робин ван Перси, Райън Гигс и Ашли Йънг.

 

 

При една контра за Юнайтед Чичарито центрира опасно и Ван Перси засече топката, но неточно. От другата страна Хуан Мата също стреля в аут след удар извън наказателното поле.

 

В 87-та минута дойде най-чистото положение пред Ван Перси. Холандецът получи топката на границата на малкото наказателно поле, но стреля над вратата.До края Юнайтед не успя да сътвори нещо по-опасно.

 

Така в полуфиналите отборът на Челси ще срещне тима на Манчестър Сити, докато в другия полуфинал Милуол среща Уигън.

 

 


CHE 1-0 MNUby Samu035