Манолев с шансове да излезе срещу Малта

снимка: Булфото

Станислав Манолев не е отпаднал окончателно от състава на българския нациоанелн отбор по футбол за световната квалификация срещу Малта.

 

27-годишният бек на Фулъм получи контузия в бедрото на тренировка и напусна лагера на националите в Правецвчера, но неговото състояние се подобрява.

 

Манолев ще премине последен фитнес тест в деня на мача срещу Малта, който е насрочен за петък от 18 часа на стадион "Васил Левски".

 

Той все още има време за възстановяване, въпреки че и в сряда не тренира пълноценно със своите съотборници. Сред тях няма други контузени, като 21 полеви футболисти и трима вратари продължават подготовка под ръководството на националния селекционер Любослав Пенев.

 

Единствените проблеми за него идват от натрупаните жълти картони, заради които осем футболисти "висят" за двубоя срещу Дания. Пенев обаче заяви, че няма да изгражда състава според това кой е застрашен от наказание и кой не е.

 

Преди тренировката в сряда българските национали раздадоха автографи на деца, които участват в програмата "Grassroots". Това е панел на УЕФА, който цели увеличаване на популярността и влиянието на футбола върху подрастващите.