Григор Димитров на победа от нов мач с Анди Мъри

снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе с канадец или италианец във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 4 169 090 долара.

 

Както и в Индиън Уелс миналата седмица, Димитров е поставен в основната схема, като този път е под номер 29. Това означава, че Гришо ще почива в първия кръг, а във втория ще срещне победителя от срещата между Джеси Ливайн (Канада) и Симоне Болели (Италия).

 

21-годишният хасковлия никога досега не е срещал Ливайн (№97 в ранглистата), а срещу Болели (№76) има един мач - на турнира в Банкок през 2011 г., спечелен от Гришо със 7:6, 6:1.

 

По-важното в случая е, че в третия кръг Григор Димитров може да се изправи срещу световния номер 3 Анди Мъри, който също почива във първия кръг, а във втория очаква победителя от мача между Бърнард Томич (Австралия) и квалификант.

 

Ако се стигне до мач Димитров - Мъри, то за Гришо това ще бъде възможност за реванш от шотландеца, след като именно Анди спря българина по пътя му към първа ATP титла - на турнира в Бризбейн (Австралия) в началото на годината.

 

През миналата година Григор достигна до четвърти кръг в Маями, което означава, че за да защити спечелените тогава 90 точки, ще трябва да се справи с Мъри, стига и той да спечели мача си от втория кръг.

 

Мачовете от първи кръг ще се играят в сряда или четвъртък, а Григор Димитров ще започне участието си в петък или събота, когато са са насрочени мачовете от втори кръг.

 

Както и в Индиън Уелс, и в Маями Гришо ще участва в надпреварата на двойки, където отново ще си партнира с Фредерик Нилсен. Те ще разберат съперниците си в сряда, когато ще бъде теглен жребият за основната схема при дуетите.