Треньорът на Нефтохимик подаде оставка след 1:1 с Банско

Старши треньорът на Нефтохимик (Бургас) Димчо Ненов подаде оставка след днешното равенство 1:1 с Банско у дома в среща от 16-ия кръг в Б група, предаде БТА.

 

Бургазлии пропуснаха почти една дузина голови положения и бяха наказани с изравнителен гол на Благой Наков в 3-ата минута на допълнителното време.

 

"Подавам оставка. Според мен, обстановката за работа в клуба не е нормална и всичко това се отразява на играчите. Аз трябва да си понеса отговорността при това положение," обясни мотивите си Ненов.

 

Днес още в 6-ата минута играч на Банско спря на голлинията топката с ръка и съдията Димитър Андреев отсъди дузпа, която гарнира и с червен картон. Опитният Станимир Митев обаче пропусна, но все пак се реваншира частично, след като откри резултата в 45-ата минута с глава.

 

До края на мача банскалии се бяха окопали здраво в собствената си половина, но щастието им се усмихна буквално в последната секунда.

 

Отминаващата седмица беше доста бурна за Нефтохимик. Най-напред стана ясно, че финансовото състояние на клуба не е добро, а по-късно Благо Митрев подаде оставка от поста изпълнителен директор.

 

За да изкажат подкрепата си, феновете изчакаха играчите и треньорите след края на мача и бурно ги аплодираха. Нефтохимик остава начело в Б група с 32 точки, колкото има и Раковски.