Фетел спокоен: Не се притеснявам за нас

снимка: БТА

Световният шампион Себастиан Фетел изненадващо не участва активно в битката за победа в Гран при на Австралия, въпреки че оправда очакванията и грабна полпозишън.

 

Според германския трикратен първенец няма основания за притеснения, независимо от факта, че накрая той завърши с повече от 22 секунди пасив спрямо победителя Кими Райконен.

 

Фетел на практика не притесни и Фернандо Алонсо, който окупира второто място и през по-голямата част от състезанието беше единственият с реален шанс да попречи на Райконен да спечели.

 

„Можем да сме доволни от днешния ден. Естестветно, че искахме по-добър резултат, защото когато стартираш от полпозишън искаш единствено да спечелиш", заяви Фетел.

 

„Не се притеснявам за нас, все пак, понякога трябва да си признаеш, че други са били по-бързи от теб. Истината е, че нашата кола беше трета по бързина днес. Бях изненадан, че Райконен е пред мен.

 

Гумите се разпаднаха след добрия старт и първите няколко обиколки. Не можехме да останем достатъчно дълго с тях, както направиха повечето ни конкуренти.

 

Знаех, че Фернандо ни задмина след първия питстоп, но не знаех откъде се взе другата кола (Райконен). Изобщо не го видях, така че беше изненадващо.

 

Въпреки всичко спечелихме доста точки. Беше забавно, гумите определено бяха коварни, но се радвам, че съм на подиума", каза още Фетел и демонстрира колегиалност и уважение към представянето на Адриан Сутил, който дебютира по прекрасен начин с Форс Индия.

 

Сутил блокираше Фетел в голяма част от състезанието, докато беше начело, но германският пилот на Ред Бул изобщо не е подразнен от този факт.

 

„Естествено, че да съм постоянно зад него не ми беше от никаква полза. Но няма място за обиди, защото ако бях достатъчно бърз, просто щях да го изпреваря.

 

Едва ли няколки зад него имат огромно значение, защото състезанието беше достатъчно дълго и всеки има време да поправи някоя определена грешка", обясни Фетел.