Алонсо в еуфория като след победа: Фантастично, фантастично!

снимка: Guliver/Getty Images

Фернандо Алонсо отпразнува второто си място в Гран при на Австралия като своеобразна победа, въпреки че в последните обиколки не можа да се доближи достатъчно до лидера Кими Райконен и да опита да го изпревари.

 

„Фантастично състезание, бяхме фантастични, борехме се през цялото време. Насладих се на всяка една обиколка, на всяко едно изпреварване, имаше екшън във всеки един момент", заяви изключително щастливият Алонсо на подиума в Мелбърн.

 

Той взе стратегически аванс пред световния шампион Себастиан Фетел в класирането при пилотите след 1-ия кръг - лидер е Райконен с 25 точки, следван от испанеца с 18 и Фетел с 15.

 

„В края беше жалко, че не можахме да се борим за победата, но Кими беше фантастичен днес, както и Лотус", похвали конкуренцията си Алонсо, въпреки че като цяло екипът на Лотус се представи противоречиво, защото Ромен Грожан едва успя да се вреди на 10-та позиция.

 

„Кими караше фантастично, така че можеше да си позволи да направи 2 спирания в бокса. Честно казано, неговото темпо днес ни притеснява за следващото състезание в Малайзия, така че ще трябва да го анализираме.

 

Имаме само 4 дни време за подготовка, преди да кацнем в Малайзия, а опонентите ни са много сериозни.

 

В края на краищата съм изключително доволен, защото преди две години започнахме сезона болезнено трудно, а същата беше картината и миналата година. Сега обаче е много по-различно.

 

Определено сме оптимисти, а и ни очаква много интересен сезон", завърши Алонсо, който в края на състезанието успя да вземе значителен аванс пред Себастиан Фетел и не позволи да бъде притесняван на второто място.

 

Съотборникът на испанеца във Ферари Фелипе Маса имаше някои пропуски в стратегията, но въпреки това завърши на престижното 4-то място.