Ди Реста наглее: Ограбиха ме от по-горна позиция

снимка: Force India Formula One Team

Шотландският състезател на Форс Индия Пол ди Реста тотално остана в сянката на новия си съотборник в екипа Адриан Сутил по време на Гран при на Австралия.

 

Сутил водеше надпреварата на два пъти и 10 обиколки преди края объркваше сериозно сметките на фаворитите, преди отборът да реши да го „облече" със супермеки гуми за финалните турове.

 

Това се оказа грешно решение, защото сликовете на Пирели не можаха да издържат исканите от Форс Индия 10-ина обиколки и започнаха да се рушат. В резултат на което Сутил от претендент за подиума трябваше да се задоволи със 7-ата позиция.

 

8-ми завърши неговият колега в екипа Пол ди Реста, който след края на състезанието каза, че е бил ограбен от шанса да финишира именно 7-ми. Без съмнение двамата пилоти ще сътворят едно от най-оспорваните съперничества през годината и ще помогнат за прогреса на Форс Индия.

 

Ди Реста обаче явно се бе помислил за по-добър пилот, отколкото всъщност е, въпреки незадоволителното си представяне миналата година.

 

„7-мо и 8-мо място за отбора е много добър резултат, но за мен е жалко, защото бях заклещен зад Дженсън Бътън твърде дълго време и напълно развалих състезанието си след това.

 

На практика в края бях ограбен от 7-мата позиция, защото заслужавах да я спечеля с последните си обиколки", констатира шотландският състезател, който в добрите си моменти на пистата е считан за „британски" от водещите англоговорящи медии.