ВИДЕО: Котоошу отново се провали в Осака, Аоияма печели

снимка: БТА

Калоян Махлянов продължи с неубедителното си представяне на силния турнир по сумо в Осака, след като се даде без бой на естонския „секиваке" Баруто.

 

Котоошу се подхлъзна при опита си да се сблъска с европейския си съперник и след това за Баруто беше много лесно да приложи „йорикири" и за по-малко от 3 секунди да изблъска българина извън пределите на дохьото.

 

Така родният „одзеки" вече има статистика от 1 победа и 4 поражения, като загубите му са последователни.

 

Следващият опонент на Махлянов ще бъде „магаешира-2" Мьогирю (2-3), като двубоят е поставен точно преди на глинения кръг на излязат „йокодзуните" Харумафуджи и Хакухо.

 

Другият българин в елитната дивизия Макуучи - Даниел Иванов - отново записа успех и вече има 4 победи в първите 5 кръга, след като приложи успешно техниката „йоритаоши" срещу „магаешира-10" Такарафуджи.

 

Аоияма продължава да се намира в челото на класирането и изостава по актив единствено от Великия шампион Хакухо.

 

В утрешния 6-ти кръг „Синята гора" ще се изправи срещу по-високо поставен опонент - „магаешира-4" Тойоношима, който е с актив 3 победи и 2 загуби до момента.

 

„Йокодзуна" Харумафуджи този път не разочарова публиката в Осака, след като постигна 3-ата си победа в турнира, благодарение на техниката „окуритаоши" срещу „магаешира-2" Мьогирю.

 

Преди него на глинения кръг излезе Хакухо и за няколко секунди приложи успешно хватката „тотари" срещу „комусуби" Точиозан.

 

За първи път в кариерата си в елитната дивизия Великият шампион прилага тази техника, за да спечели, с което остава едноличен лидер с перфектен актив от 5 успеха.