В Испания: Моуриньо пред завръщане в Интер

снимка: Guliver/Getty Images

Жозе Моуриньо може да се завърне в бившия си клуб Интер, твърди каталунският всекидневник Mundo Deportivo.

 

Според информацията на медията Специалния е готов да отхвърли доста по-примамливите оферти на Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Челси, за да се завърне в отбора, с който постигна знаменит требъл през 2010-та година.

 

„Винаги ще се чудя защо напуснах Интер, това беше отборът, в който наистина исках да бъда. Никъде не съм се чувствал по-щастлив. Това е моето семейство и винаги ще съм със сърце на „нерадзуро".

 

Когато напуснах, плаках не веднъж", са част от фразите на Моуриньо, когато говори за бившия си тим от Серия А.

 

Съвсем скоро Специалния отново недвусмислено засвидетелства любовта си към Интер, като без да е помолен, подписа шал на фен на „нерадзурите", докато се качваше в автобуса на Реал Мадрид.

 

Не е тайна, че наставникът на Интер Андреа Страмачони преживява тежки времена през този сезон - отборът е далеч от борбата за титлата, намира се дори на 4 точки от Милан, който е окупирал последното място, даващо право на участие в Шампионската лига.

 

След тежката загуба с 3:0 в гостуването на Тотнъм пък Интер е с единия крак аут от Лига Европа и президентът Масимо Морати заяви, че „резултатите трябва да се променят".

 

Интер не може да се сравнява с Манчестър Сити, Челси и ПСЖ по финансови възможности, но за Дон Масимо големият коз може да се окаже именно топлата му връзка със Специалния.