Бенитес: Фъргюсън отказа да ми стисне ръката

снимка: БТА

Временният мениджър на Челси Рафаел Бенитес поднови пословичната си вражда с колегата си от Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и го обвини, че е отказал ръкостискане.

 

Испанецът обясни, че се опитал да поздрави легендарния наставник на „червените дяволи" преди неделния двубой между двата тима от ¼-финалите за ФА Къп на „Олд Трфорд", но е получил отказ от шотландеца.

 

Тимът на Бенитес стигна до преиграване на „Стамфорд Бридж", след като заличи пасив от два гола и мачът завърши 2:2. Чичарито и Уейн Рууни дадоха комфортна преднина на Юнайтед, преди резервата Еден Азар и Рамиреш да вкарат за „сините" през втората част.

 

52-годишният испанец обвини Фъргюсън, че го е подминал пренебрежително, когато той е протегнал ръка към него преди двубоя.

 

„Чаках го в началото, всичко зависеше от него. Аз отидох и изчаках," разясни Бенитес след мача.

 

„Попитайте него защо, ако имате достатъчно кураж, това беше негово решение. Бях готов да го поздравя и чаках. Имам добро възпитание и знам, че много хора гледат. Наясно съм какво трябва да направя," добави наставникът на Челси.

 

Бенитес не се опита да поздрави сър Алекс след мача и се оправда, че е празнувал с играчите.

 

Испанецът каза още, че „сините" е трябвало да спечелят, но отличното спасяване на вратаря Давид Де Хея след удара на Хуан Мата в самия край на мача е лишило тима от победата.

 

„Анализирахме срещата и заслужавахме победата. През първото полувреме направихме две грешки и допуснахме два гола, но през втората част ги надиграхме категорично и имахме много шансове. Така че беше добър мач за нас," заяви Бенитес.

 

Запитан дали Юнайтед са били уморени от мача с Реал Мадрид в Шампионската лига (1:2), испанският специалист отговори:

 

„Сигурно се шегувате. Те играха във вторник, докато ние гостувахме в Румъния в четвъртък."

 

„Всичко им беше по вкуса - играха у дома, предишният им мач беше във вторник. Ние се връщаме от Румъния и трябваше да пътуваме отново, така че изиграхме страхотен двубой и съм наистина горд с футболистите ми."

 

„Казах на Франк (Лампард) да даде 100% до края на сезона и той го прави. Трябва да ръководиш отбора си," разясни Бенитес.

 

Победителят в преиграването между Челси и Юнайтед ще срещне Манчестър Сити на 1/2-финал за ФА Къп, но все още не е определена дата за двубоя.

 

„Не мога да кажа кога предпочитам, има толкова много мачове, всичко зависи от датите. Това си е решение на ФА," завърши Бенитес коментара си след срещата вчера.

 

Вижте и видео от пресконференцията на боса на Челси след вчерашния двубой с "черевените дяволи", излъчено по Sky Sports: