"Бесният егоист" Сашо Тонев пред раздяла с Лех

Българският национал Александър Тонев предизвика негативна реакция в полските медии с поведението си в последния мач на клубния му Лех (Познан) срещу Полония (Варшава).

 

Бившият халф на ЦСКА беше сменен от треньора Мариуш Румак още в 60-ата минута на срещата, приключила с успех 1:0 за столичани, а това предизвика гнева на българския състезател.

 

„Тонев бе видимо бесен от решението на наставника си и на излизане от терена демонстративно подмина Румак, като също така отказа да поздрави който и да е от щаба и съотборниците си на пейката", анализира полския спортен сайт Ekstraklasa.

 

"Ако му е било студено и е бързал да ходи под душовете, да го прави, няма проблеми. Всеки играч има индивидуални емоции и приема нещата различно. Някои ме поздравяват", коментира спокойно треньорът на Лех Румак.

 

Според Ekstraklasa 23-годишният полузащитник няма да изпълни докрай договора си с клуба, който изтича през 2015-та година.

 

Изданието освен за бесен, го определи и за егоист, защото във въпросния мач с Полония на няколко пъти е пропилял изгодни положения, отказвайки да подаде на съотборниците си. Именно заради това е бил сменен половин час преди края на двубоя.

 

Медиите в Полша са сигурни, че при първа възможност Тонев ще напусне клуба, като такова е и неговото желание. Агентите на играча работят усилено, за да му намерят място в клуб от някое силно първенство на Запад.

 

Най-голяма е вероятността Сашо Тонев да облече екипа на някой тим от италианската Серия А.