Ферари не се притесняват от формата на Ред Бул

снимка: БТА

Пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса не са притеснени от формата, която демонстрира световния шампион Ред Бул по време на предсезонните тестове. Спроед дуото на Скудерията водещите състезатели ще бъдат разделени само от няколко десети в първата за сезона квалификация в Австралия.

 

Според Алонсо и Маса, Ферари не е създал най-добрият болид на решетката, но въпреки това няма основания за тях да не се чувстват уверени, че могат да се борят за победа на пистата „Албърт Парк".

 

„Невъзможно е да се каже колко добри са конкурентите ни. Същото е и във футбола - не можеш да изгледаш тренировка на Барселона и да прецениш дали ще спечелят следващия мач, защото те просто загряват", коментира Алонсо.

 

„Също така не смятам, че по тренировките на Рафаел Надал или Новак Джокович можеш да определиш кой ще победи. Ще видим какво ще се случи в Австралия. Няма да забравяме целите си, нито пък разликата от 0.7-0.8 секунди, която имахме спрямо Ред Бул и МакЛарън в края на миналата година.

 

Със сигурност ще сме по-близо до тези два отбора, които ще са най-добрите през годината", сигурен е Алонсо.

 

„С просто око се вижда, че Ред Бул има най-добрия болид. Задницата на колата е изключително стабилна, а по време на дългите престои на пистата работата с гумите е страхотна", заяви Фелипе Маса.

 

„За мен това е най-добрият болид. Но има и други много впечатляващи коли, като например Мерцедес. Те са много силни в рамките на една летяща обиколка, но и в дългите стинтове изглеждат внушително."

 

И Алонсо, и Маса са уверени, че ще започнат сезона по-добре в сравнение с миналата година, когато изоставаха с 1.6 секунди от лидерите на решетката.

 

„Миналата година завършихме 4-ти, така че този път няма основания да не мислим, че можем да сме още по-добри", заяви Алонсо.