Гуардиола шпионирал Пике и Шакира с детектив?

снимка: БТА

Бившият треньор на Барселона Пеп Гуардиола е поръчал да шпионират защитника Жерар Пике, твърдят испанските медии.

 

Легендарният наставник на каталунците в периода 2008-2012 година е наел детектив от агенция Metodo 3, който да върви по петите на централния бранител в ранните дни на връзката му с поп-звездата Шакира, разкрива El Confidencial.

 

Според изданието целта на Гуардиола е била да се убеди, че Пике „води нормален начин на живот" извън терена, в компанията на популярната певица.

 

Както е известно, въпросната агенция Metodo 3 беше свързвана с предишния президент на каталунците Жоан Лапорта и вице-президента Феран Сориано.

 

Според материали, излезли в испанската преса преди време, двамата са я ангажирали да държи под око някои директори в клуба, за които се е предполагало, че може да работят срещу тях.

 

Разкритията са направени от шефа на сигурността в Барселона Ксавиер Марторел, който допълва, че под прицел са били не само ръководители, но и играчи на клуба.

 

Според източника на El Confidencial поръчители са били Гуардиола и директорът по външни отношения - Манел Естиарте. Двамата не са се колебаели да използват детективската агенция, когато заподозрат, че даден играч води „нездравословен" начин на живот, който би могъл да рефлектира върху изявите му на терена.

 

Тези разкрития са свързани с публикации в пресата от 2010 година, според които от Барса са шпионирали Деко, Роналдиньо и Самуел Ето'о в хода на сезон 2007/08, след който, успоредно с пристигането на Гуардиола, е решено да бъдат продадени.

 

Камерунецът остана на "Камп Ноу" за още един сезон, преди да напусне през 2009 г., докато другите двама си тръгнаха още през 2008 г.