Тервел Пулев преби поляк на старта на "Странджата"

снимка: Булфото

Тервел Пулев започна по най-добрия начин участието си на силния международен турнир в Пловдив „Странджата".

 

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон се разправи безапелационно с представителя на Полша Втодзимир Летър с 14:2 точки.

 

По този начин Пулев даде заявка, че ще се бори за титлата в най-престижната категория - до 91 кг в тазгодишното издание на „Странджата".

 

В третата част вече при изразителна преднина в резултата Тервел прати съперника си в нокдаун и това се оказа решаващо за изхода от сблъсъка.

 

Летър се изправи след 7 секунди, които отброи рефера на двубоя. Полякът имаше най-малко проблеми на ринга през първия рунд, когато отстъпваше с 1:3, но вторият приключи при по-изразителното 5:0 в полза на Пулев, за да дойде и нокдауна.

 

Така Тервел постигна най-убедителната победа за България на старта на „Странджата", след като по-рано днес двама от тримата ни представители продължиха напред в своите категории.

 

Максим Цветков спечели с 12:11 драматично срещу бразилеца Лукаш Мартинс в категория до 75 кг. Това бе първа победа за него на турнира, при което той обра бурните овации на зрителите в залата, подкрепящи го до последния гонг.

 

За съжаление друг наш състезател в тази категория - Иво Йорданов - напусна надпреварата след поражение с 16:22 точки от беларусина Рустам Адзинаев.

 

В първия мач за деня с българско участие пък Милен Златев записа успех в началото на битката в категория до 64 кг, след като спечели убедително с 15:8 срещу Сашо Лескароски от Македония.