ВИДЕО: Десет от Реал Мадрид не оставиха шансове на Райо

снимка: Guliver/Getty Images

Шампионът на Испания Реал Мадрид измъкна домакински успех с 2:0 над Райо Вайекано в среща от 24-ия кръг на Примера Дивисион, въпреки, че почти през цялото времетраене на двубоя игра с човек по-малко.


Сблъсъкът на „Бернабеу" се оказа изключително куриозен за Серхио Рамос, който в 12' отбеляза за 2:0 във вратата на Райо, а само шест минути по-късно бе изгонен от игра с два жълти картона. Преди това младият талант на „белите" Алваро Мората вече бе извел домакините напред.


Макар, че игра повече от 70 минути с човек по-малко, отборът на Жозе Моуриньо не допусна попадение в срещата, успявайки да грабне 15-и успех от началото на сезона. Така Реал Мадрид събра актив от 49 точки, но оставайки на 16 пункта зад лидера Барселона и на 4 зад втория Атлетико Мадрид.


Жозе Моуриньо направи няколко промени от мача с Манчестър Юнайтед в сряда, като място сред титулярите получиха Пепе, Микаел Есиен, Рикардо Кака и Алваро Мората. Райо пък отново заложи на бразилеца Лео Баптищао на върха на атаката.


Двубоят на „Бернабеу" започна чудесно за домакините, които откриха след само 3 минути игра. Младокът Алваро Мората се възползва от асистенция на Кака и откри за 1:0.


Девет минути по-късно „лос меренгес" успяха и да удвоят, благодарение на добрия отскок на Серхио Рамос. Бранителят засече центриране на Месут Йозил и с глава насочи кълбото към мрежата за 2:0.


Минути по-късно се стигна и до крайно куриозна ситуация в испанската столица. Серхио Рамос получи два жълти картона в разстояние на около минута, което и доведе до изгонването му от игра. Жозе Моуриньо реагира бързо, като в 27' Алваро Мората напусна за сметка на Раул Албиол.


Оттук до края домакините приеха игра на контраатака, докато гостите от Райо всячески търсеха начин да застрашата вратата на Диего Лопес. „Кралския клуб" обаче действаше дисциплинирано, затваряйки постъпите към вратата си.


В 48' топката срещна ръката на Фабио Коентрао, но сигнал за дузпа не последва. В 74' „белите" бяха близо и до трети гол, но Рикардо Кака не успя да отбележи при добър шанс за това. Три минути по-късно гостите треснаха и гредата зад Лопес, след като Васкес нямаше достатъчно късмет.

 


szólj hozzá: Real Madrid vs Rayo Vallecano 2:0 HIGHLIGHTS