ВИДЕО: Испания изнесе лекция на Кавани и компания

Европейският и световен шампион Испания подчини с 3:1 Уругвай в приятелска среща, изиграна днес в катарската столица Доха.


Сеск Фабрегас и Педро Родригес на два пъти бяха точни за победителите, докато крилото на Атлетико Мадрид Кристиян Родригес се разписа за "урусите" през първата част.


Висенте дел Боске остави Жерар Пике, Давид Силва и Давид Вия на резервната скамейка, като мач №100 с екипа на "Ла Роха" записа капитанът на Барселона Карлес Пуйол. Домакините от Катар бяха приготвили специален подарък, който поднесоха на бранителя по случая.


Дел Боске заложи на схема със само един вътрешен полузащитник в лицето на Серхио Бускетс. Санти Касорла и Андрес Иниеста внасяха креативност в средата на терена, докато Хуан Мата, Педро и Сеск Фабрегас действаха изнесени по-напред. Виктор Валдес стартира под рамката на вратата, докато Жорди Алба, Серхио Рамос, Карлос Пуйол и Сесар Аспиликуета действаха в средата.


Луис Суарес и Единсон Кавани очаквано оглавиха атаката на Уругвай, но нито един от двамата не успя да се разпише в днешния двубой.


Резултатът в Доха бе открит след само 15 минути игра, като иберийците излязоха напред. Вратарят на "урусите" Фернандо Муслера сбърка фатално при изстрел на Фабрегас от дистанция, което и даде аванс на световните шампиони.


До почивката "урусите" успяха да наваксат изоставането си, като в 32' равенството бе възстановено. Кристиян Родригес получи асистенция от Касерес и блестящо матира Виктор Валдес за 1:1.


Пет минути по-късно Хуан Мата можеше отново да изведе испанците напред, но този път Муслера не сбърка и отрази.


Второто полувреме започна вихрено за Испания, която отново излезе напред в резултата. В 51' Жерар Пике комбинира със съотборника си в Барселона Педро Родригес, който от своя страна насочи кълбото към мрежата за 2:1.


Петнадесет минути преди края Педро отбеляза и втория си гол в мача, който отново се разписа във вратата на Фернандо Муслера. Резервата Давид Вия намери Сеск Фабрегас, който от своя страна комбинира с Педро. Последният отново бе точен, бележейки за 3:1.

 

В добавеното време Давид Вия на два пъти можеше да отбележи и за 4:1, но първо Муслера спаси, а след това нападателят стреля и над гредата.


szólj hozzá: Spain vs Uruguay 3:1 GOALS HIGHLIGHTS