Райконен с нова изцепка, сложи бутон "Дженсън" на волана си

Кими Райконен зарадва милионите си фенове миналата година със завръщането си във Формула 1, а през цялата 2012-та не спря с култовите си изказвания и действия да забавлява всички в падока.

 

Особено известни станаха разговорите по тим радиото между Кими и неговият състезателен инженер в Абу Даби, когато финландецът се троскаше с думите „оставете ме на мира" и „да, да, няма нужда да ми повтаряш постоянно".

 

Да не говорим, че Ледения ядеше сладолед малко преди началото на Гран при, с което индикира, че може би прякорът му трябва да се смени от Iceman на Icecream.

 

Сега по време на тестовете в Херес стана ясно, че Райконен продължава с остроумните си изцепки, като този път е тунинговал и персонализирал кормилото си така че само той да знае кое копче за какво му служи.

 

Ледения има бутон „Дженсън", което е хитра закачка с колегата му от МакЛарън, защото Бътън на английски всъщност означава именно бутон.

 

Да не говорим, че Райконен си е поставил копче „Сладолед", „Сателитна навигация", и „Туит" (действието на публикуване на съобщение в социалната мрежа Twitter).

 

Естествено, Кими се е застраховал в стремежа си да не бъде притесняван по тим радиото си от инженерите - горе вляво вече си има бутон „Mute", което означава спиране на звука.

 

Не е ясно за какво точно служат копчетата по волана на Райконен, но пък със сигурност неговото кормило е най-забавното от всички на решетката във Формула 1.