ВИДЕО: Линдзи Вон с ужасяващо падане на пистата в Шладминг

галерия:

снимка: БТА

Американската надежда за златен медал от Световното първенство по ски-алпийски дисциплини Линдзи Вон претърпя ужасяващо падане с висока скорост по време на старта в Супергигантския слалом в Шладминг.

 

Началото на надпреварата беше забавено с цели 3 часа и половина заради гъстата мъгла, която се бе спуснала над трасето. От организаторите на няколко пъти обявяваха стартовия час, а когато най-накрая всичко беше готово за първото спускане, заваля сняг.

 

Веднага след като словенската снежна кралица Тина Мазе окупира лидерската позиция бе ред на Линдзи Вон да излезе на пистата. В последствие именно тя грабна короната в първата дисциплина от Световното първенство.

 

На една от секциите, които наподобяваха хълм, Вон изхвърча с висока скорост и се оплете в предпазните мрежи, като се затъркаля надолу по трасето и за момент остана неподвижна.

 

Медицинските екипи моментално излязоха и започнаха да оказват помощ на Вон, чието дясно коляно видимо бе наранено.

 

В последствие Линдзи показа, че е в съзнание и може да се движи, след което хеликоптер я изнесе от пистата, за да я закара в болница. Според световните агенции Линдзи Вон е с фрактура в горната част на пищяла.

 

Най-добрата приятелка на Вон - Мария Хьофъл-Рийш - се пусна на трасето веднага след нея и също не можа да финишира, по подобие на действащата световна шампионка Лиз Гьоргъл, която със сигурност няма да защити златния си медал.

 

 


szólj hozzá: C l v

 

 

 

 

Хеликоптерът извежда Линдзи от пистата в Шладминг

 

Лидерката до момента Тина Мазе гледа ужасено падането на мониторите на пистата

 

 

Сестрата на Линдзи Вон - Лаура Кудоу гледа ужасено към пистата

 

 

Уникални кадри от хеликоптера

 

Линдзи Вон се е запътила към хеликоптера