В Каталуния: Неймар вече си стяга багажа

Перлата на Сантос и бразилския футбол Неймар ще бъде футболист на Барселона през лятото, съобщава в днешното си издание каталунският ежедневник Sport.


От доста време насам се говори, че каталунците вече са "капарирали" техничаря, като ще бъде заплатена солидна неустойка, ако по някаква причина трансферът на Неймар на "Камп Ноу" пропадне. Самият футболист също желае да играе рамо до рамо с безспорния №1 на планетата Лионел Меси.


На този етап не е ясно, кога точно Неймар ще поеме към Испания, като се смяташе, че това най-вероятно ще се случи след Световното първенство в Бразилия през 2014 година.


Не на подобно мнение обаче е каталунският вестник Sport, според който Неймар вече се приготвя за заминаването си по посока Европа. Нещо, което ще се случи след края на този сезон.


Място за бразилеца със сигурност ще има, имайки предвид, че Давид Вия кара своя последен сезон с екипа на "лос кулес". Не е ясно бъдещето и на чилиеца Алексис Санчес, който през този сезон разочарова с изявите си.


Според информацията на Sport, Неймар може да пристигне в Каталуния още в началото на месец юли, малко след края на турнира за Купата на Конфедерациите в родината му.