Милан взима Балотели на лизинг

снимка: БТА

Милан успя да убеди Манчестър Сити да приеме офертата от 20 милиона евро за правата на италианския национал Марио Балотели.

 

Така най-големият трансфер на зимния прозорец е осъществен и Серия А отново може да се похвали със суперзвезда, какъвто несъмнено е Супер Марио.

 

„Росонерите" не само са постигнали победа в стремежа си да занижат изискванията на „гражданите" за Балотели (преди 10 дни вицепрезидентът Адриано Галиани обяви, че Сити иска 37 милиона евро), но и са си издействали разсрочено плащане за нападателя.

 

Самият Балотели също е направил компромис, за да премине в Милан, защото е намалил заплатата си от 5 милиона (колкото взимаше в Сити) на 4 000 000 плюс бонуси според представянето му.

 

Милан пък ще преведе въпросните 20 милиона на пет транша в касата на Сити, като първоначално ще плати 4 000 000 с осъществяването на трансфера.

 

Вчера се появи информацията, че „росонерите" планират да изплатят на 100% трансфера чак след 5 години, но е по-вероятно това да се случи след 4.

 

Марио отдавна е знаел, че ще акостира на „Сан Сиро", защото вчера The Sun разкри, че се е сбогувал подобаващо със съотборниците си в Манчестър Сити.

 

Днес пък Gazzetta публикува краткото съдържание на смс-а, който Балотели е пратил на един от най-близките си приятели в Милано: „Пристигам".