ВИДЕО: CR7 с 9-минутен хеттрик за радост на сина си и "Сантяго Бернабеу"

снимка: Guliver/Getty Images

Реал Мадрид продължи с впечатляващото си представяне напоследък по испанските футболни терени, след като в ранния двубой от неделната програма на 21-ия кръг прегази Хетафе с 4:0.

 

Героят за "белия балет" е познат до болка на всички. Кристиано Роналдо заби хеттрик във вратата на Моя само за 9 минути през второто полувреме (62, 65, 71), а след това бе заменен и обра аплодисментите на "Бернабеу", а най-бурно му ръкопляскаше неговия син, който беше на стадиона. Серхио Рамос пък откри резултата в 53-ата минута след разбъркване.

 

Благодарение на успеха си "кралския клуб" дръпна с 8 точки пред 4-ия Бетис, а освен това се доближи само на 4 от Атлетико в спора за второто място. И двата отбора обаче са с мач по-малко, а разликата с Барселона е 12 точки, като каталунците играят довечера с Осасуна на "Камп Ноу". Хетафе е 11-и с 26 пункта.

 

Жозе Моуриньо постави на вратата Антонио Адан, а на резервната скамейка седна новопривлеченият Диего Алвес. В защита започнаха Рикардо Карвальо, Серхио Рамос, Раул Албиол и Фабио Коентрао, а пред тях се наредиха Модрич и Есиен. Квартетът напред беше ясен - Ди Мария, Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Гонсало Игуайн.

 

Битката на терена започна с превес на домакините, които бяха твърдо решени да си свършат работата през първите 45 минути. Това обаче така и не се получи, като защитата на Хетафе допускаше рядко грешки, а играчите в бял екип пропиляха няколко изгодни положения.

 

Кристиано Роналдо пръв пробва своя късмет в 10-ата минута, но Моя парира чудесно изстрелът му от пряк свободен удар. Последваха още няколко изгодни положения, но на няколко пъти защитници на гостите успяваха да блокират пасовете към Роналдо и Игуайн, като двамата се отчетоха с по още един удар, който беше спасен от Моя.

 

Играчите в син екип успяха да застрашат вратата на Адан в средата на полувремето, но заместникът на Касияс се справи и запази вратата си суха. До края на първите 45 минути „белия балет" се опита да вкара, но Игуайн действа неточно няколко пъти в наказателното поле.

 

На почивката Моуриньо върна Серхио Рамос в центъра на защитата, а Раул Албиол беше заменен от Сами Кедира, което прати Микаел Есиен вдясно за дефанзивния вал на тима. Това даде резултат като „кралския клуб" започна да играе все по-добре и по-добре, което доведе и до разгромната победа.

 

8 минути след началото на втората част на "Сантяго Бернабеу" Йозил центрира от корнер, като вратарят излезе, но не успя да избие топката. Тя попадна в Серхио Рамос, който успя да я промуши между защитниците и резултатът беше открит, но останаха съмнения, че защитникът може да е играл с ръка при овладяването на топката.

 

В 63-ата минута обаче нямаше никакво съмнение в класното изпълнение на „белия балет", след като Лука Модрич намери по чудесен начин Йозил пред наказателното поле, а немецът пусна към връхлитащия Роналдо. Португалецът стреля от малък ъгъл в долния ляв на вратата, като направи Моя абсолютно безпомощен - 2:0 за Реал.

 

В 65-ата минута дойде и краят за Хетафе, след като поредната прекрасна атака на „кралете" през втората част отново премина през Йозил пред наказателното поле. Той подаде на непокрития отляво Ди Мария, който центрира към далечната греда, а там Роналдо с глава заби второто си попадение в срещата.

 

19 минути преди края Лука Модрич беше леко побутнат в наказателното поле, но това даде основание на главния арбитър да посочи бялата точка. CR7 се нагърби с изпълнението, като Моя стигна до топката, но тя бе ритната твърде силно и португалецът оформи своя хеттрик - той помаха към трибуната, от която майка му и синът му го аплодираха бурно. Веднага след това той бе заменен от Карим Бензема и обра овациите на "Бернабеу".

 

След 4-ото попадение темпото на игра спадна, но имаше достатъчно време за Игуаин да пропилее още една чудесна възможност след пореден страхотен пас на Модрич. В 79-ата минута.

 


Real Madrid 4-0 Getafe 27.01.2013 (All Goals...by ourmatch