Ботев отрече за Дембеле и Домовчийски

Завръщането на Гара Дембеле в България за пореден път беше отложено, след като треньорът на Ботев (Пд) - Мъри Стоилов, отрече информациите, че клубът преговаря с малиеца за привличане още през зимния трансферен прозорец.

 

Вчера в медийното пространство се появи информацията, че бившият голмайстор на Левски и "А" група е в напреднали преговори с "канарчетата", след като от клубния му Фрайбург са му дали зелена светлина да си намери нов отбор.

 

Той обаче не стои на дневен ред за отбора на Стоилов, като същото се отнася и за Валери Домовчийски, който нямал намерение да се връща в България.

 

"Нямаме интерес към Гара Дембеле, не знам какви информации са излезли в пресата", заяву Мъри преди заминаването на тима за подготвителния лагер в Кипър.

 

„Имах разговор с Валери преди нова година, но той няма желание да играе в България. Оттам нататък неговото привличане не е на дневен ред.

 

На нас са ни нужни добри футболисти, не само нападател. Нямаме краен срок за селекцията, като можем да привлечем добри футболисти. Бройката няма значение - може да са 10, 20 или 2. Трябва да вдигнем нивото на Ботев.

 

Личната ми цел е да играем добре. С Чавдар Етрополе отборът стоеше по-добре, но все пак съперникът е в Б група с много млади футболисти и не трябва да си правим крайни изводи. Нашето ниво трябва да е много по-високо.

 

Има няколко дребни проблема, но всички са здрави. Играчите се стараят да се адаптират към изискванията ми, но засега сме далеч от начина, по който искам да изглежда Ботев", сподели още Мъри преди тръгването за Кипър.