Анелка е новият таран на Ювентус

Италианският гранд Ювентус се сдоби с така нужния нападател, след като Tuttosport разкри, че "старата госпожа" е постигнала договорка с бившия френски национал Никола Анелка за привличане до края на сезона.

 

Според италианското издание, шампионите ще обявят сделката в началото на следващата седмица, като тя ще е за 6 месеца, в които нападателят ще получи със сигурност 600 хиляди евро заплата.

 

В договора му обаче са заложени различни клаузи, които могат да вдигнат значително парите, които ще вземе бившият играч на Реал Мадрид за краткия си престой в Торино. Той ще прибере 200 хиляди евро отгоре, ако запише 12 или повече мачове, още 200 хиляди, ако Ювентус спечели титлата, както и още 300 хиляди при условие, че "бианконерите" триумфират с титлата в Шампионска лига.

 

До трансфера се стигна, след като ръководството на 28-кратните шампиони удариха на камък с привличането на Фернандо Йоренте още през тази зима. Двете страни имат договорка за преминаването на испанеца през лятото на 2013, но от Атлетико категорично отказаха да пуснат голмайстора си от миналия сезон срещу каквато и да е сума.

 

Смяташе се, че Конте и компания са се насочили към Дидие Дрогба - съотборникът на Анелка в Шанхай Шенхуа, но и там преговорите забоксуваха, като в крайна сметка шампионите са се спрели на варианта Никола Анелка, който ще трябва да увеличи нападателната мощ на тима.

 

Така за пореден път французинът сменя клубната си принадлежност, като до момента той е преминал през Пари Сент Жермен, Арсенал, Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Сити, Фенербахче, Болтън, Челси и Шанхай - цели 9 клуба, а сега ще играе за своя юбилеен 10-и.