Гол в 93-та минута помрачи неделята на Ван Перси и Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

снимка: БТА

Тотнъм изигра много силен двубой срещу Манчестър Юнайтед, като стигна до равенството 1:1 срещу лидера в първенството, като единствено намесите на Давид Де Хеа спасиха "червените дяволи" от загуба под обилния снеговалеж на "Уайт Харт Лейн".

 

Атаките на Юнайтед в срещата бяха по-скоро епизодични, но при една от редките си възможности Ван Перси беше безпогрешен, носейки победата на своите в 25-ата минута. До края на срещата Тотнъм даде всичко от себе си, но испанският страж на гостите беше безпогрешен. Той обаче се пропука в 93-ата минута, когато Демпси донесе точка на лондончани.

 

Въпреки равенството възпитаниците на Сър Алекс Фъргюсън продължават да са убедителен лидер в първенството като имат цели 56 точки - с 5 повече от шампиона и градски съперник Сити. Тотнъм пък си остава на 4-о място, но още утре Евертън може да застраши позицията на "шпорите", които са с 41 точки. "Карамелите" са с 4 по-малко.

 

Голямата изненада в състава на Юнайтед беше оставянето на Уейн Рууни извън стартовите 11, а като титуляр излезе Шинджи Кагава. Вилаш-Боаш пък изненада с липсата на Вертонген и Асу-Екото сред титулярите.

 

"Шпорите" се нагодиха по-бързо към условията за игра, като по-опасните ситуации бяха пред Де Хеа, но той не трепна в нито един момент и не позволи на Тотнъм да отбележи ранен гол. В 11-ата минута Паркър стреля от добро положение в аут, а три минути по-късно Ленън изведе Дефоу на чиста позиция, но Де Хеа успя да се намеси успешно.

 

Постепенно и Юнайтед напипа верния ритъм и започна да играе на по-високи обороти, като това даде резултат в 25-ата минута. Страхотна атака на „червените дяволи" премина през Дани Уелбек, който направи пробив към дясното крило и пусна на Клевърли. Халфът успя да центрира чудесно към далечната греда, където беше Ван Перси, а холандецът от 4 метра бе безпогрешен с глава и вкара първото попадение в срещата - 0:1.

 

След гола инициативата отново беше при "шпорите", но те отново бяха отказани от брилянтния в тази среща Де Хеа, който спаси удари на Бейл и Дефоу във втората половина на първите 45 минути на Уайт Харт Лейн.

 

С първия съдийски сигнал за второто полувреме "червените дяволи" направиха чудесна комбинация с главни действащи Лица Евра и Кагава, като японецът изведе на добра позиция Уелбек, чийто удар обаче беше париран от Муса Дембеле.

 

Последваха нови силни минути за домакините, които отново натиснаха здраво, а Клинт Демпси бе изведен сам срещу вратаря, но отново испанският страж успя да реагира бързо и да избие топката в корнер.

 

В 62-ата минута Уейн Рууни замени яловия Кагава и само 4 минути по-късно Колкър го повали в наказателното поле, но съдията сметна, че контактът не е бил достатъчен, за да отсъди 11-метров наказателен удар.

 

Тотнъм продължи да натиска и Демпси пропусна още една добра възможност, а след 70-ата минута силите започнаха да напускат играчите на Вилаш-Боаш, като Рууни и компания получаваха все повече шансове да контраатакуват.

 

В 78-ата минута столичани пропуснаха уникална възможност, след като Ленън се освободи от пазача си и проби през центъра, извеждайки Дефоу сам срещу вратаря с чудесен пас. Нападателят обаче се засуети и позволи на Фърдинанд да блокира удара му - пореден пропуск за "шпорите". Минута по-късно Де Хеа спаси нов удар на бившия английски национал.

 

В 86-ата минута Бейл опита удар от далеч, който рикошира в главата на Фърдинанд и едва не попадна в очертанията на вратата. След корнера обаче не последва нищо, а времето не беше на страната на лондонския тим.

 

Съдията посочи 3 минути продължение, като всички очакваха Юнайтед да си тръгне с победата. Тогава обаче дойдоха последните 60 секунди, в които при разбъркване пред Де Хеа Ленън успя да намери Демпси, който с удар по земя от 5 метра донесе точката на своя тим, а "Уайт Харт Лейн" избухна в луда радост.


szólj hozzá: Tottenham vs Manchester United 1:1 GOALS HIGH