Виктор Валдес напуска Барселона

снимка: БТА

Вратарят на Барселона и испанския национален отбор Виктор Валдес няма да поднови договора си с каталунците и ще напусне клуба след изтичането на настоящия му контракт през 2014-та година.

 

Агентите на футболиста потвърдиха, че преговорите между него и ръководството на „блауграна" няма да завършат с преподписване. Така Валдес ще бъде изправен пред предизвикателството да си намери нов отбор след 2 години, когато ще бъде на 32.

 

В началото на 2013-та на официална пресконференция вратарят на Барса призна, че обмисля да изследва „нови култури" и първенства, а това няма как да стане без да напусне настоящия си дом.

 

Към момента се предполага, че Валдес ще напусне клуба едва след като договорът му е изтекъл, но при това положение каталунците няма да спечелят нищо от раздялата с него.

 

До края на трансферния прозорец през януари има прекалено малко време, за да се смята, че някой отбор ще направи предложение към вратаря на Барса - през лятото обаче офертите може и да завалят, защото така той би донесъл постъпления в касата на испанския първенец.

 

Според неофициална информация цената на Валдес е 16 милиона евро, а слухове за интерес към него не липсват - Ливърпул и Манчестър Сити са основни кандидати за поста му според медиите на Острова.