Пеп в тандем с Раул в Байерн?

снимка: БТА

Новината за назначаването на Хосеп Гуардиола като треньор на Байерн (Мюнхен) от следващия сезон беше достатъчно шокираща за испанските и английски фенове на футбола.

 

Според все още непотвърдена информация обаче Пеп може да предизвика още по-голяма сензация с обявяване на своя асистент при баварците.

 

Твърди се, че не кой да е, а Раул Гонсалес ще бъде главен помощник на Гуардиола в колоса от Мюнхен.

 

Всеизвестно е, че Раул е една от най-големите легенди на Реал Мадрид и испанския футбол, но той напусна „белия балет" със скандал, след което доигра последната част от кариерата си в Европа в Шалке.

 

В момента той е водещ реализатор на катарския клуб Ал-Сад.

 

Сега Гонсалес може да поеме ръководни функции в новия амбициозен проект на Байерн и да помага на Гуардиола да постигне нови големи успехи в професията.

 

Sporta.bg припомня, че Пеп ще встъпи в длъжност на „Алианц Арина" на 30-ти юни 2013-та година, а контрактът му е за 3 сезона.

 

Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес пък се изказаха ласкаво за настоящия наставник Юп Хайнкес и обявиха, че очакват Гуардиола да донесе нов блясък на целия германски футбол.

 

Слухове за новата дестинация на Пеп имаше още откакто той обяви, че си взима почивка от спорта. Най-спрягани за подписа му бяха Милан, ПСЖ, Манчестър Сити, Челси и дори Манчестър Юнайтед.