Милан май намери наследник на Алегри

снимка: Guliver/Getty Images

Бившият селекционер на Италия и настоящ наставник на Парма Роберто Донадони може да наследи Масимилиано Алегри на треньорския пост в Милан, пишат медиите на Ботуша.

 

На този етап собственикът на клуба Силвио Берлускони отказва да потвърди, дали Алегри ще запази поста си или не. Не малко хора обаче очакват, че специалистът ще бъде освободен след края на настоящия сезон.

 

Милан не крие желанието си да подпише с бившия треньор на Барселона Хосеп Гуардиола, но италианският клуб трудно ще се пребори с финансовите възможности на английските Челси и Манчестър Сити. Нещо, което принуждава "росонерите" да потърсят други опции.

 

Именно такава опция е Роберто Донадони, който защитаваше цветовете на Милан и като състезател. Донадони бе част от великия "Гранде Милан", който доминираше по европейските терени през 80-те и 90-те години, като специалистът добре познава атмосферата на "Сан Сиро".

 

49-годишният тактик разполага с не малък опит на треньорската скамейка, като освен на италианския национален отбор, Донадони е бил начело още на Лечо, Ливорно, Дженоа, Наполи, Каляри и Парма.

 

Договорът на Роберто Донадони с "дуковете" изтича през 2015 година, но надали той би отказал евентуално предложение от страна на седемкратния европейски шампион.