Интер пусна Снайдер в Турция, получава рекордна за Балканите заплата

снимка: Guliver/Getty Images

Тази сутрин медиите в Италия гръмнаха с информацията, че плеймейкърът на Интер Уесли Снайдер ще премине в турския гранд Галатасарай, след като ръководството на "нерадзурите" е приело офертата от 10 милиона евро на южните ни съседи.

 

След началото на сезона Интер предложи на Снайдер да си намали заплатата, но той категорично отказа, като това доведе до изваждането му от състава на Страмачони, въпреки че се излекува от контузия в крака.

 

От тогава насам се говори за бъдещето на играча, като не малко отбори от Англия, Италия и Източна Европа изявиха желание да "спасят" холандеца от Интер, но реална оферта така и нямаше, докато не се появи Галатасарай. Плеймейкърът обаче все още не е коментирал евентуалното си заминаване за Турция.

 

"Офертата на Галатасарай за Снайдер пристигна днес и сме много доволни от предложеното, така че вече всичко си зависи от Уесли", заяви Морати късно снощи.

 

"Все още не съм разговарял с него. Ако искаше да остане при нас, но при нашите нови условия, щеше да бъде чудесно", каза още президентът.

 

Разговорите между клуба и играча са започнали още във вторник, като ръководството на Галатасарай е предложило космическите за Балканите 6 милиона евро на година на опитния плеймейкър.