Левски представи новите, Илиан Илиев разкри, че се водят преговори с чужденец

галерия:

снимка: Булфото

Днес старши треньорът на Левски Илиан Илиев даде първата си пресконференция за 2013-а година, на която бяха представени и четирите нови попълнения на клуба до момента.

 

Пламен Димов, Милен Василев, Стефан Велев и Михаил Иванов получиха фланелки с номерата си и шалчета от наставника Илиан Илиев, след което позираха с тях.

 

"Използвам случая да ви пожелая да сте живи и здрави и да ви честитя новата година. Представяме четирима играчи, водим преговори с още един футболист, който искаме да вземем. Той чужденец и играе като халф.

 

За напускащите може би знаете - Александър Башлиев отива в Черноморец, а Симеон Райков - в Черно море, но за повече подробности трябва да питате Иво Тонев", започна Илиан Илиев.

 

"Нямам нищо против чуждестранните футболисти, самият аз съм играл много години в чужбина. Трансферният зимен прозорец е труден и се спряхме на български играчи, защото са млади, перспективни и ги познаваме, а втората причина да ги предпочетем, е че те ще се аклиматизират по-бързо.

 

Имаме време до 31 януари да следим още футболисти и ако решим да вземем някого - няма проблеми той да започне подготовка с Левски на втория ни лагер", добави наставникът на "сините".

 

"Дали новите попълнения ще успеят да се наложат в Левски си зависи най-вече от тях самите. Аз също дойдох от Черно море и се наложих. Мисля, че тези момчета вече са изиграли доста мачове в А група и няма да имат проблеми с това", каза още той.

 

На въпрос, дали Левски има намерение да си върне Валери Домовчийски, който се оказа ненужен в Дуисбург, Илиев бе лаконичен: "Мениджърът на Валери Домовчийски ми се обади, но засега не мога да кажа нищо повече".

 

"Искаме да имаме конкуренция на различните постове, за да не се получават ситуациите от първия полусезон, когато имаше случаи, в които нямахме опции.

 

През есенния полусезон допуснахме две загуби и завършихме на второ място, защото нямахме достатъчно опции в защита. Сега разполагаме с 5 защитници и се надявам да нямаме такива проблеми.

 

Нямам притеснения от никой съперник. Сега имаме възможност да направим дълга подготовка и не се притеснявам от нищо за пролетния полусезон", завърши Илиан Илиев.