ВИДЕО: Лео Меси с великодушен жест към Герд Мюлер

Лео Меси за пореден път демонстрира, че въпреки всички почести остава здраво стъпил на земята и пълен с респект към легенди от миналото.

 

Аржентинският магьосник подобри две смятани за вечни постижения на футболните икони Мишел Платини и Герд Мюлер.

 

Меси вече има 4 Златни топки, и то спечелени в поредни години, както и цели 91 гола за една календарна година.

 

Лео със съдействието на любимия си клуб Барселона направи мил жест към 67-годишния Герд „Бомбардировача" Мюлер.

 

Меси ще прати на германската машина от миналото специална своя фланелка с надпис „За Герд Мюлер с уважение и възхищение. Прегръдки, Лео".

 

Както е известно, на 9-ти декември 2012-та Меси подобри 40-годишния рекорд на Мюлер от 85 вкарани гола за една календарна година.

 

Германският стрелец беше най-голямото страшилище за противниковите защитници през 60-те и 70-те години на миналия век, а статистическите му показатели са най-малкото впечатляващи.

 

Само в Бундеслигата Мюлер може да се похвали с цели 365 гола в 427 мача, докато за Бундестима попаденията му са 68, реализирани в едва 62 двубоя. През 72-ра той достига върха с въпросните 85 поразени мрежи.

 

В интерес на истината головете на Меси през 2012-та не донесоха слава на Барселона, защото клубът спечели само 1 трофей - Купата на краля. Само че през първия полусезон Лео се развихри, за да помогне на каталунците да изковат цели 16 точки преднина спрямо шампиона Реал Мадрид.

 

Мюлер, за разлика от Меси, става европейски шампион със Западна Германия през 1972-ра и печели голмайсторския приз на Първенството на Стария континент. Също така с Байерн (Мюнхен) вдига титлата в Бундеслигата, която е 3-та в историята на клуба.