Гуардиола потвърди: Завръщам се през лятото

снимка: БТА

Бившият наставник на Барселона Хосеп Гуардиола потвърди, че ще се завърне на треньорската скамейка през следващия сезон.

 

Както обаче се и очакваше, каталунецът не посочи името на следващия си клуб. Гуардиола продължава да кара своята едногодишна почивка в Ню Йорк, но днес ще присъства на галавечерта на ФИФА в Цюрих.

 

Пеп Гуардиола е един от тримата номинирани за треньор №1 на планетата, като останалите двама са Висенте дел Боске и Жозе Моуриньо. Последният пък изобщо не се появи в Цюрих.

 

"Да, бих искал отново да бъда треньор", заяви Гуардиола на пресконференцията си пред медиите.

 

"Засега нямам отбор. Взел съм решение да се завърна, но все още не зная къде точно", добави Пеп.

 

Смята се, че силен интерес към Гуардиола проявяват два от водещите клубове в Англия - Челси и Манчестър Сити, както и италианският Милан. Често се споменава и името на Байерн, където засега е неясно бъдещето на Юп Хайнкес.

 

Попитан дали вече е разговарял с клубове, Гуардиола се измъкна дипломатично: "Дори и да съм разговарял с някои отбори, би било неуважение към сегашните им треньори да говоря за това".

 

През миналото лято Гуардиола бе заменен на "Камп Ноу" от асистента си Тито Виланова, който се представя повече от убедително начело на каталунците.

 

"Продължавам да гледам Барса по телевизията. Чувството е страхотно. Бях късметлия да прекарам няколко години с този фантастичен тим. Гордея се, че те продължават да играят все толкова добре, ако не и по-добре отпреди", заяви тактикът.