"Запазете спокойствие и ми подавайте топката" - Бербатов бележи ден след Коледа, но Фулъм пак не бие (ВИДЕО)

снимка: Guliver/Getty Images

Димитър Бербатов се превърна за пореден път в герой за своя тим, след като отбеляза гол за своя Фулъм, който обаче на „Крейвън Котидж" завърши 1:1 с гостуващия Саутхямптън в мач от 19-ия кръг на първенството.

 

Българинът поднесе най-хубавия подарък на феновете, след като се разписа още в 8-ата минута, а след гола той показа фланелка, на която пишеше: "Запазете спокойствие и ми подавайте топката". Феновете приеха радостта му със силни аплодисменти.

 

За съжаление на всички фенове на лондонския тим обаче Рики Ламбърт донесе равенството за своя тим, разписвайки се от дузпа в 85-ата минута.

 

Равенството остави Фулъм долната половина на таблицата, като Берба и компания имат 21 точки след 19 изиграни мача и заемат 15-а позиция. „светците" пък остават в опасната зона на изпадащите, след като има 16 точки, но е с мач по-малко от останалите тимове.

 

Още в 3-ата минута домакините можеха да поведат в резултата, след като Родайега подаде чудесно на Сидуел отляво, но ударът на полузащитника беше слаб и мина встрани от вратата.

 

Само 5 минути по-късно обаче Фулъм направи страхотна атка и топката стигна до Дечага по дясното крило. Той центрира в наказателното, където Димитър Бербатов закова топката в защитата и прекрати головата си суша - 1:0.

 

Освен това той отпразнува по-доста шеговит начин попадението си - той си вдигна фланелката и на тениската отдолу пишеше "Keep calm and pass me the Ball", което в превод означава - Запазете спокойствие и ми подавайте топката.

 

За изпълнението си той получи жълт картон, но социалните мрежи бързо разпространиха начина, по който българина се зарадва на гола си.

 

До края на полувремето и двата отбора имаха шансове за попадение, но до нов гол така и не се стигна, въпреки грешките в защита, особено на Рийзе в 43-ата минута, която едва не доведе до гол.

 

През втората част "светците" започнаха по-добре, а Дейви успя да се освободи в наказателното поле, но в последния момент Беърд се намеси решително и топката излезе в корнер.

 

Постепенно "котиджърс" отново заиграха по-добре и заредиха няколко положения, в чиято основа беше Димитър Бербатов, но българинът пропусна на два пъти, а други два пропуска направи Дечага.

 

Саутхямптън пък стигна до уникален шанс за изравняване в 78-ата минута, след като Фонте центрира в наказателното поле, защитата на Фулъм отново не действа добре, но Ударът на Рики Ламбърт не намери целта и профуча над вратата.

 

В 84-ата минута обаче бе отсъдена дузпа за гостите, след като Беърд игра с ръка в наказателното поле, а минута по-късно Рики Уолдън реализира отсъдената дузпа и изравни резултата на „Крейвън Котидж".

 


szólj hozzá: Fulham vs Southampton 1:1 MATCH HIGHLIGHTS