Португалско издание обърна внимание на Жоао Силва

снимка: levski.bg

Португалският таран на Левски Жоао Силва започна да се отпушва, което и привлече вниманието на едно от най-авторитетните издания в родината му - "Рекорд".


Бившият футболист на Евертън серазписа на два пъти при успеха с 3:1 над Славия, а преди това наниза две попадения и при успеха с 4:0 над Черно море за Купата на България.


Жоао Силва бе считан за перлата в лятната селекция на "сините", имайки предвид, че Левски брои сериозна сума на английския Евертън за правата му. Кариерата на Силва в България обаче не потръгна никак добре, като на този етап той остава със статут на резерва на голмайстора на отбора Базил Де Карвальо.


Самият Жоао Силва призна пред "Рекорд", че за него началото на "Герена" не е било никак леко, но и изрази задоволство, че напоследък е започнал да бележи.


"Дойдох в София в края на подготовката и в началото не ми беше лесно, но последните два мача вкарах четири гола. Винаги съм полагал много труд, но в Евертън не ми провървя, там не получих шанс за изява, въпреки че няколко пъти попадах в първия отбор. Това беше причината да си тръгна оттам, но мисля, че съм способен отново да заиграя в първенство като английското", заяви таранът.


"Искам да стана шампион с Левски. В последните три години титлата убягва на Левски, но сега вярвам, че ще успеем - само на една точка сме зад лидера Лудогорец", добави той пред "Рекорд".