Мишел Платини: Не се разбирах с Дуци, Гъргоров е номер 1

снимка: Булфото

Нападателят на ЦСКА Мишел Платини получи наградата за футболист на месец ноември. Бразилецът изпревари своите конкуренти Базил де карвальо, Исмаил Иса, Иван Цветков и Станислав Генчев. Бразилецът има седем гола в седем мача след като получи картотека от БФС.

 

Платини разкри някои любопитни подробности от кухнята на „армейците", като сподели, че единствено не се е разбирал с бившия спортен директор Драголюб Симонович. Платини добави, че иска да остане в ЦСКА и би играл с удоволствие в националния тим ако бъде извикан от Любо Пенев.

 

Няма шанс да напусна ЦСКА през зимата. Искам да истана и да сната шампион. Сега няма и оферти за мен. След това мога да помисля и за националния отбор. Ако Любо Пенев ме иска аз със сигурност ще се отзова. Нямам шанс да играя за Бразилия, затова ще играя, където ме искат," заяви Платини.

 

„Имал съм единствено проблеми с Дуци Симонович. Той винаги обвиняваше другите, че са виновни за всички и никога не търсеше вината в себе си. С други треньори не съм имал проблеми. Имаше някакви информации, че съм имал конфликт с Павел Дочев, но това не е вярно," каза още Платини.

 

Платини също така сподели, че съжалява че е преминал в отбора на Динамо Букурещ, където изкара миналия полусезон.

 

„Преминаването ми в Динамо беше грешка. След боя, който се получи в Анталия атмосферата в Динамо не беше добра. Не чувствах Динамо като мой отбор. Когато не си щастлив, няма как да се играе футбол", добави бразилецът.

 

Любопитен коментар направи Платини на въпрос кой е номер 1 в България. Бразилецът отвърна, че това е Емил Гъргоров и добави, че самият той е труден характер.