ЦСКА ще играе на "Армията" в евротурнирите догодина

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев заяви пред "Тема Спорт", че стади­он "Българска армия" ще може да приема мачове от евротурнирите през следващата година.

 

Той призна, че клубът проявява интерес към някол­ко футболисти, сред които е и Мартин Камбуров, но за да се осъществи негов транс­фер, ЦСКА първо ще трябва да се раздели с ненужните играчи.

 

"Няма как "Армията" да бъ­де оправена за един месец. Един лев не е даден за ре­монт на стадиона за тези 22 години. Сега "Титан" инвес­тира в реновиране на съоръ­жението. Надеждата ми е, че до Нова година по-голямата част от подновяването на "Българска армия" ще бъде завършено.

 

Така че всички мо­гат да бъдат спокойни, през пролетта ЦСКА ще играе домакинските си мачове на "Българска армия". Колкото до мачовете от евротурнирите, зависи дали ще се кла­сираме за тях. В Европа ще бъдат Левски и Лудогорец, отбори със сериозни пари. За нас е важно да си влезем в гра­ниците, с които разполагаме в момента. Ако се класираме за турнирите, ще играем на "Армията".

 

Глупости са твър­денията, че ако не дойде солиден спонсор, базата на Пан­чарево няма да бъде завърше­на. "Титан" е достатъчно се­риозна фирма, за да даде 3 милиона и да приведем база­та в необходимия вид. До септември 2013-а Панчарево ще бъде готов", обеща нови­ят силен човек в ЦСКА.

"Вярно е, че се виждах с изпълнителния директор на Берое Боян Боев. С него разго­варяхме за терените в Стара Загора за неща около строителството. Не е ставало ду­ма за темата "Каядо в ЦСКА". На въпросната среща присъ­стваше и Петър Хубчев.

 

Не сме говорили конкретно да купуваме някой футболист от Берое. Разбира се, че бихме ис­кали да привлечем някои игра­чи, но на този етап нямаме възможност, тъй като имаме доста ненужни хора в отбора и не можем да се отървем от тях. Знаете, че си имат же­лезни договори, мениджъри и никой не иска да напусне ЦСКА. Нищо, че голяма част от тях аз лично не съм ги виж­дал и дори не попадат в група­та.

 

С тези заплати от 10 000 евро всички са в тежест на ЦСКА. Трябва да се освободим от един определен кръг фут­болисти, за да можем да сключваме разумни договори.

 

Камбуров е много сериозен футболист, голмайстор с до­казани качества, но мисля, че други отбори ще ни преско­чат за подписа му. Далеч по-възможни варианти са Берое, Левски, Локо Пд... Знам също така, че Литекс и Христо Стоичков също преговарят с него и ще има още разговори след мача им с Черноморец.

 

Истината е, че той няма шанс за ЦСКА, ако не се отървем от десет човека. Имаме 35 футболисти на щат. Аз лично с удоволствие бих взел Камбуров на "Армията", но други отбори също имат се­риозен интерес към него. Иначе е съвсем нормално иг­рачът да иска да дойде в ЦСКА", коментира Илиев.