Лудогорец внесе молбата за преиграване на мача с Ботев (Пд)

галерия:

Лудогорец удържа на думата си и точно в 09:00 часа в понеделник (3 декември) внесе в деловодството на Спортно-техническата комисия молба за преиграване на мача с Ботев (Пловдив) от XIV кръг на А група, съобщиха от разградския клуб.

 

Както е известно, мачът в Пловдив се превърна в една от най-обсъжданите теми в във футболна България и то не заради играта на футболистите, а заради съдийството на бригадата в черно, ръководена от главния рефер Таско Тасков.

 

Sporta.bg припомня, че веднага след срещата в Пловдив, от ръководството на Лудогорец публикуваха изявление на официалния си сайт, че са готови мачът да се преиграе.

 

Впоследствие и шефовете на Ботев (Пд) също излязоха с декларация в официалната си интернет страница, в която заявиха готовността си двубоят да се преиграе.

 

Ето и съобщението в клубния сайт на Лудогорец по повод днешната им молба им за преиграване на мача:

 

"Лудогорец се счита за пряко потърпевш от създадената обществена нагласа след мача с Ботев. По тази причина Ви молим за следното:

 

"Да вземете решение за преиграване на футболната среща, ако считате, че са нарушени умишлено правилата на играта футбол и феърплея", се казва в част от молбата до Спортно-техническата комисия.