ВИДЕО: Скандални кадри след мач на Лудогорец

снимка: Булфото

Лудогорец победи Ботев (Пловдив) с 1:0 в скандален мач, който отново извади на преден план въпроса за спорното съдийство и купуването на мачове.

 

Александър Александров сподели в ефира на ТВ7, че освен отменения гол и спорната дузпа, е имало и други фрапантни грешки на съдията Таско Тасков. Именно затова публиката на "жълто-черните" не го е пуснала да излезе от стадиона над два часа.

 

Според Александров това не е единична грешка, а целенасочена акция срещу собственика на Ботев Цветан Василев, който вкарва много пари в школи, терени и бази не само във футбола, но и в 16 други спорта. Александров се надява само, след такъв скандален мач, хората от БФС и от съдийските комисии, да не прогонят радетелите на спорта.

 

По телефона се включи и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, който заяви, че това е целенасочена кампания срещу Лудогорец. По думите му тя е започнала отдавна. Петричев коментира, че все по-често се случва името на шампиона на България да се свързва със скандали за натиск към съдии. Той обаче напомни, че Лудогорец играе най-добрия футбол в страната. Ангел Петричев заяви, че е готов да застане пред детектора на лъжата, за да докаже пред всички, че той няма нищо общо с "купуването и черпенето" на съдии.

 


Екипът на TV7 показа ексклузивни кадри, изпратени от зрител, на които се вижда как веднага след скандалния мач от миналата година между Черноморец и Лудогорец, главният съдия на двубоя Стефан Спасов и двамата му помощници вечерят в заведение в Разград, в компанията на Пламен Гетов, служител на Лудогорец, представител на зоналния съвет на БФС.

 

Според зрителя на TV7 и самият Ангел Петричев е присъствал на вечерята. Изпълнителният директор на шампионите обаче заяви, че не си спомня конкретно дали в тази вечер е бил там. Мачът в Разград завърши 3:1 в полза на Лудогорец, а треньорът на "акулите" Димитър Димитров-Херо беше изгонен с полиция.

 

"Напълно възможно е да сме били на едно място, защото когато има мач в Разград, това е заведението където ходим да вечеряме. Ако ние тръгнем да правим конспирации или тайни неща със съдиите няма да го правим толкова видно. Съвсем нормално е да си вдигнеш наздраве с човек с който си бил заедно на стадиона преди петнадесет минути и няма нищо скандално в това", заяви Петричев.

 

В разговора по телефона се включи и самият Димитър Димитров, който изрази съмнение, че не случайно Стефан Спасов е бил назначен за главен рефер на двубоя. "Още тогава казах, че този съдия ще ни отреже главата. Неговата първа и основна задача беше да ме изгони", заяви треньорът на Черноморец. Според него българското съдийство е некоректно и поръчково, а като главни виновници за това Херо посочи президентите на отборите.

 

Шефът на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански също взе отношение по темата по телефона. Според него не е забранено съдиите да вечерят с представители на даден отбор след мача, но не е честа практика и не е нормално от морална гледна точка. Джугански призна, че е разочарован от колегата си Таско Тасков, заради свирения от него мач между Ботев и Лудогорец.

 

Вижте видеото със скандалните кадри от ресторанта, които започват след 12-та минута.