ВИДЕО: Специален клип за Казийски го призовава да се върне

снимка: SPORTA.BG

Фенове на най-отличителния български волейболист Матей Казийски създадоха специален видеоклип, посветен на кариерата му в националния отбор и чрез него го призовават да се завърне при „лъвовете".

 

Видеото е качено в най-големия сайт за споделяне на клипове - YouTube - и е свободно за гледане от всеки.

 

Описанието към него гласи:

 

„Жалките опити на БФВ да очернят името на една легенда като Матей , послужиха единствено за контраст на неговата истинска същност : легендарен волейболист и вдъхновител за колективното съзнание на една НЕ малка група хора. Матей, търпение - мечтите са затова , за да се сбъдват! Скоро... не по кината!"

 

Sporta.bg припомня, че Матей Казийски се отказа от участие в националния отбор на България точно преди началото на Олимпийските игри в Лондон.

 

Доводите за решението му бяха свързани най-вече с несъгласието му с работата на родната федерация, като той на няколко пъти подчерта, че бойкотира именно управниците, а не самия отбор.

 

В крайна сметка заради твърдото си мнение да не се състезава с фланелката на трикольорите Матей пропусна да сбъдне една от големите си мечти - да участва в заключителната фаза на Олимпиада.

 

Националите ни стигнаха полуфиналите в Лондо 2012, където отстъпиха с 1:3 на Русия, а в двубоя за бронзовия медал загубиха от Италия с 0:3 и останаха на крачка от отличията. Въпреки всичко постижението им беше най-доброто от последните 20 години и те оставиха своята следа в историята на спорта в България.

 

Казийски беше с основна роля в самото класиране на Олимпиадата във Великобритания, тъй като участва активно в победата над Франция с 3:1 във втората квалификация в София. Именно този успех беше решаващ по пътя ни към класиране в Лондон от втория опит.