Стойчо Младенов: Благодаря на Батков, той е най-успелият в Левски

снимка: Булфото

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изненадващо благодари на собственика на Левски Тодор Батков и го определи като „един от най-успешните" президенти на кръвния враг.

 

Изказването на Екзекутора на Ливърпул идва в отговор на похвалите, които адвокатът отправи към ЦСКА за постигането на победи срещу Левски и Лудогорец.

 

„Вижте ЦСКА - стана ясно, че не са взимали заплати от 2-3 месеца, но въпреки това биха нас и Лудогорец. Значи не става само с пари, трябва и сърце", коментира Батков, визирайки играта на собствените си футболисти при поражението с 2:1 от Лудогорец в Разград.

 

„Може да съм доволен от това, което каза г-н Батков, тъй като неговата оценка е точна, а обикновено само треньорите хвалят своите футболисти. Според мен Батков е един от най-успешните собственици на Левски в цялата история на този клуб.

 

Заради работата на нашите собственици се прави нещо положително, парите идват от тях. В ЦСКА наистина има финансови проблеми, това каза и Майкъла, но ръководството ни гарантира, че тези неща ще бъдат изчистени и няма да ни влияят", заяви Младенов, преди да засегне темата за прословутите комисионни от трансфери, които бе набеден, че източва.

 

„Ако има източване на ЦСКА, някой злоупотребява с него и отговорните са тези, които водят преговорите. Да не ги водя аз тия преговори? Питайте собствениците. Кой договаря комисионни, заплати и трансфери?", пита Стойчо Младенов.

 

Той коментира и предстоящия важен мач на „армейците" в София срещу шампиона Лудогорец в реванша от 1/16 финалите в турнира за Купата на България.

 

"Резултатът от първия двубой е положителен за нас.  Предимството е на наша страна, но то е до началото на мача. Това е още една среща, която трябва да спечелим и да продължим  напред в турнира.

 

"Серж (Нюаджи) пропуска мача, но имаме достатъчно изпълнители, които да го заместят", каза Младенов. Той похвали Лудогорец за решението да поискат допинг контрол за мача.

 

"Няма лошо в това. В кръга на шегата, ние зобим играчите, но не могат да ни хванат. Затова тичат като коне.

 

Ако говорим сериозно, при нас няма такива неща. Искането за допинг контрол е професионално", каза Младенов.