Зенит с героичен равен срещу Малага, но пред отпадане в лигата

снимка: БТА

Малага и Зенит не успяха да се победят в студа в Санкт Петербург и в ранен мач от група C на Шампионската лига завършиха наравно 2:2.

 

До 8-ата минута гостите от Испания водеха с 0:2 след попадения на Буенаноте (7) и Фернандес (8), но през второто полувреме руският шампион успя да стигне до точката след попадения на Дани (50) и Фейзулин (85).

 

Малага продължава да е убедителен лидер с 11 точки, докато Зенит почти сигурно се прости с надеждата си за осминафинал. Руснаците имат 4 точки, докато Милан и Андерлехт са с по 5 пред тях и играят по-късно тази вечер.

 

Първтото полувреме започна вухрено за гостите, които само след 10 минути игра вече имаха два гола преднина, и то в Санкт Петербург.

 

В 7-ата минута защитата на Зенит сбърка фатално, като остави абсолютно непокрит Диего Буенаноте, който успя да засече във вратата страхотно центриране на Себастиан Фернандес - 0:1 за испанския клуб.

 

Шокът от първия гол още не беше отминал, когато Себастиан Фернандес отново бе в центъра на събитията, след като при бърза атака на Малага прати топката във вратата след фантастичен удар от 24 метра - 0:2.

 

След двата бързи гола на Малага руският гранд започна да атакува масирано, но Хълк и Денисов на няколко пъти пропуснаха да се разпишат, блестящо парирани от Кабайеро - 0:2 на полувремето.

 

Вторите 45 минути обаче започнаха отлично за Зенит, като руснаците успяха да стигнат до гол в 50-ата минута - Хубочан центрира чудесно към Дани, който овладя и с премерен удар върна надеждите на зрителите на "Петровски".

 

Отборът от Санкт Петербург беше абсолютен господар на терена, като по чудо Кержаков в 56-ата минута пропусна да изравни, а с пропуски се отчете на два пъти и голмайсторът до момента Дани.

 

Все пак Зенит стигна поне до равенството в 85-ата минута, когато резервата Фейзулин се отчете с гол след прекрасно подаване на Дани, който успя да премине през няколко защитника на испанския отбор.

 

До края на срещата и двата отбора пропуснаха да си осигурят победата, като първо Фейзулин бе париран чудесно от Кабайеро, а в 93-ата минтуа Диего Буенаноте бе спрян от Малафеев - 2:2 на "Петровски".