Алегри отново се размина с уволнение

снимка: БТА

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри ще продължи да води "росонерите", въпреки поредния разочароващ резултат на тима през този сезон, информират италианските медии.


Вчера Милан отново разочарова тифозите си на "Сан Сиро", допускайки загуба с 1:3 от гостуващия тим на Фиорентина. Поражението остави Милан на едва 13-а позиция във временното класиране на Серия А, като шампионът отпреди два сезона изостава на цели 17 точки зад лидера Ювентус.


Съобщава се, че след вчерашното поражение Масимилиано Алегри е бил привикан на разговори със собственика Силвио Берлускони и вицепрезидента Адриано Галиани, като е било обсъждането състоянието на тима в настоящия момент.


Шефовете на Милан обаче отново са взели решение, че Макс Алегри ще продължи да води тима, въпреки разочароващите резултати.


Очаква се в петък лично Силвио Берлускони да посети клубната база Миланело, за да мотивира футболистите преди дербито с Наполи.


Според други информации от Апенините, Масимилиано Алегри е много близо до уволнение, като на неговото място ще застане асистентът му Мауро Тасоти.