Кличко преби Вах и отново защити поясите си (видео и снимки)

галерия:

снимка: БТА

Владимир Кличко защити успешно световните си титли по бокс в тежка категория, след като украинецът постигна убедителен успех по точки над поляка Мариус Вах на галавечер в Хамбург, Германия.

 

С изключение на момент в края на 5-ия рунд, когато украинецът понесе тежък удар и се оказа опрян на въжетата, Мариус Вах по никакъв начин не успя да влезе в ролята на конкурент на шампиона.

 

Полякът отнесе чудовищни удари в течение на всичките 12 рунда, като вероятно много от зрителите останаха изненадани, че той успя да завърши двубоя.

 

За 32-годишния Мариус Вах това е и първо поражение като професионалист, докато Владимир Кличко записа своя 59-и успех до момента.

 

Срещата между Кличко и Вах се очакваше с повишен интерес, защото за първи път в кариерата си, украинецът се изправяше срещу по-голям на размери опонент. Полякът разполагаше с внушителна физика и височина над два метра, които обаче не му помогнаха срещу световния шампион.

 

Владимир Кличко без проблеми пласираше удар след удар в главата на претендента, като бе учудващо, че в нито един момент Мариус Вах не изпадна в състояние на нокдаун.

 

Реални шансове за победа обаче той нямаше, като най-добрата му възможност бе в края на 5-ия рунд, когато се опита да нокаутира световния шампион. Кличко обаче оцеля, а в последствие продължи с наказателната си акция до финалния гонг.