Станислав Тодоров изгони бивш играч на Юнайтед в Лига Европа

снимка: Булфото

Българският топ рефер Станислав Тодоров показа директен червен картон на бившия халф на Манчестър Юнайтед Ерик Джемба-Джемба в мача на Виктория (Пилзен) срещу Апоел (Тел Авив) в 4-ия кръг на Лига Европа.

 

Тодоров получи наряда за двубоя от втория по сила европейски турнир заедно с асистентите Венцислав Гаврилов и Николай Ангелов. Четвърти съдия беше Веселин Добрянов, а реферите на аутлинията също бяха българи - Николай и Георги Йорданови.

 

В 41-ата минута на срещата Тодоров показа директен червен картон на Джемба-Джемба за грубо нарушение срещу Дарида от състава на домакините.

 

На практика това действие предреши изхода от двубоя, защото Виктория вече водеше с 2:0 в резултата и в последствие до края на срещата спечели с изразителното 4:0.

 

Sporta.bg припомня, че Ерик Джемба-Джемба беше привлечен от Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед през 2003-та година като заместник на напусналия в посока Реал Мадрид Дейвид Бекъм. Камерунският полузащитник обаче изигра само 20 мача и вкара 2 гола за „червените дяволи" до 2005-та, за да бъде продаден на Астън Вила.

 

Иначе Даниел Колар откри резултата за Виктория (Пилзен) в 23-ата минута, а в 40-ата 20-годишният Давид Щипек покачи на 2:0. Отново Колар бе точен в 76-ата, за да оформи класическото 3:0 в полза на чехите, а в 84-ата минута Милан Бакош фиксира крайното 4:0.

 

Щипек бе декориран в жълто от Станислав Тодоров, какти и Давид Лимберски от става на домакините. За гостите официално предупредени бяха Елрой Коен и Валид Бадиер.

 

Благодарение на успеха си Виктория вече събра 9 точки в класирането на Група В и се изравни на върха с Атлетико, който също е с 9 след поражението 2:0 като гост на Академика. Апоел остава само с 1 и продължава да се намира на последната позиция, а португалският отбор е с 4 пункта на трето място.